به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی، پنجاه و نهمین نشست ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر با حضور علیاصغر شالبافیان معاون گردشگری کشور، مصطفی فاطمی دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، مدیران هفتگانه مناطق آزاد و نمایندگان دستگاههای عضو با محوریت مناطق آزاد امروز دوشنبه دوم بهمن ماه ۱۴۰۲ در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد.
شالبافیان با اشاره به اهمیت تعامل و همکاری با سازمانهای مناطق آزاد بهمنظور رفع نیاز گردشگران طی ایام عید، ادامه داد: مناطق آزاد یکی از مهمترین مقاصد گردشگری به خصوص طی ایام عید محسوب میشوند و رفع نیاز گردشگران به همکاری جدی نیاز دارد که در این راستا هماهنگیهای خوبی با دبیرخانه مناطق آزاد صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه در صورت عدم این تعامل مردم ضرر میکنند به هماهنگی صورت گرفته با دستگاههای مرتبط در راستای رفع نیاز گردشگران از جمله تأمین سوخت، ارزاق، افزایش ظرفیت خدمات اقامتی، افزایش ناوگان و تسهیل سفر دریایی به کیش و قشم، افزایش ظرفیت اقامتی غیر رسمی و اضطراری اشاره کرد.
شالبافیان با اشاره به اهمیت احقاق حقوق گردشگران، ادامه داد: رسیدگی به شکایتهای ثبت شده در سامانه ۰۹۶۲۹ به مناطق آزاد محول میشود و شکایتها با اولویت مورد بررسی قرار میگیرند همچنین اداره کل نظارت و ارزیابی وزارتخانه نیز پیگیریهای لازم را در اسرع وقت انجام خواهد داد.
معاون گردشگری کشور مدیران کل استانی را که بهصورت برخط در این جلسه حضور داشتند مورد خطاب قرار داد و هماهنگی با مناطق آزاد بهعنوان یکی از اعضای اصلی ستاد سفر استان را مورد تاکید قرار داد.
واگذاری امور اجرایی به رؤسای مناطق آزاد و برگزاری جلسات متعدد بهمنظور هماهنگی
فاطمی مدیرکل گردشگری داخلی هم با بیان اینکه این جلسه با هدف هماهنگی بیشتر ستاد مرکزی هماهنگی سفر با ستادهای اجرایی در مناطق آزاد برگزار شده است، ادامه داد: بر اساس مصوبه هیأت وزیران ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر با ریاست وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و مشارکت ۲۷ دستگاه اجرایی بهمنظور ساماندهی پیکهای سفر و در دولت سیزدهم برای ساماندهی سفر در طول سال شکل گرفته است. همچنین طبق مصوبه هیأت وزیران تمامی امور اجرایی به رؤسای مناطق آزاد واگذار شده است.
دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر تصریح کرد: با توجه به اینکه بخش عمده سفرها به خصوص طی ایام نوروز به جنوب کشور به خصوص مناطق آزاد صورت میگیرد بهمنظور هماهنگیهای بین بخشی همکاریهای خوبی بین سازمان مناطق آزاد و معاونت گردشگری شکل گرفته و جلسات متعددی برگزار شده است.
وی خاطر نشان کرد: سال گذشته با اسکان دو میلیون نفر در قشم این منطقه به تنهایی به اندازه ده استان کشور پذیرای گردشگران بود.
فاطمی متذکر شد: با توجه به اولین سال ثبت جهانی افطار برنامههای ویژهای انجام خواهد گرفت و در ارتباط با خدماترسانی با رعایت موازین ماه مبارک رمضان مصوبه شورای فرهنگی عمومی سال گذشته مدنظر است.
کمتر از ۴ درصد ۲۲۳ هزار درخواست ثبت شده مربوط به شکایات است
یحیی نقیزاده محجوب مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری با اشاره به تدابیر صورت گرفته در راستای نظارت بر خدمات کمی و کیفی خدمات گردشگری طی ایام عید در ارتباط با درخواستهای ثبت شده در سامانه ۰۹۶۲۹ بیان کرد: از ابتدای سال ۲۲۳ هزار تماس و درخواست در سامانه ثبت شده است که کمتر از چهار درصد مربوط به گزارش تخلفات و شکایات است.
نقیزاده ادامه داد: بیشترین تعداد شکایات مربوط به خراسان رضوی و تهران است. همچنین منطقه آزاد کیش ۵۱ مورد، قشم ۳۲ مورد، چابهار ۲ مورد، ارس یک مورد، انزلی سه مورد و ماکو یک مورد شکایت دارند که هیچکدام از درخواستها رسیدگی نشدهاند. با توجه به اینکه رسیدگی به شکایتها موجب حس امنیت در مردم میشود، امکان دسترسی را به مناطق آزاد بهمنظور رسیدگی به شکایتها خواهیم داد.
خودمان را جدا از ساختار ستاد هماهنگی خدمات سفر نمیبینیم
غلامرضا خلیلینیا معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی سازمان مناطق آزاد کشور با بیان اینکه ارتباطات خوبی در شش ماه اخیر بین مناطق آزاد و معاونت گردشگری شکل گرفته است، ادامه داد: ما خودمان را جدا از ساختار ستاد هماهنگی خدمات سفر نمیبینیم، نظام مسائل را احصا کردهایم و در تلاش برای حل مسائل هستیم.
وی با اشاره به ۱۸ منطقه آزاد و ۷۹ منطقه ویژه اقتصادی بر استفاده از ظرفیت مناطق ویژه اقتصادی از جمله پارس جنوبی و ماهشهر تاکید کرد و مشکلات مربوط به حمل و نقل، سوخت، خدماترسانی ارزاق، توجه به نیازهای معنوی با توجه به ماه مبارک و تمهیدات تفریحی را مورد تاکید قرار داد.
علیاکبر عربعامری مدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه در ارتباط با تأمین سوخت شیوه نامهای تدوین و در مرحله اجرا با دستور ستاد قاچاق متوقف شده است بر برگزاری جلسهای بهمنظور اجرایی شدن این شیوهنامه اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه از ۵۷ هزار نازل بنزین ۱۵۰۰ غیرفعال است، ادامه داد: پیش از ایام عید بازدیدهای میدانی در دو نوبت بهمنظور رصد نازلها و کیفیت انجام خواهد گرفت. طی ایام عید در صورت لزوم و ضرورت جایگاههای سیار مستقر خواهد شد، همچنین در استانهایی مانند سیستان و بلوچستان، منطقه آزاد قشم و کیش تمهیدات لازم بهمنظور افزایش و تأمین سوخت و کارت آزاد انجام خواهد شد که مسافرات برای سوخت با مشکلی مواجه نشوند.
عرب عامری اطلاعرسانی مکرر بهمنظور مدیریت مصرف را با توجه به کمبود سوخت در کشور در این نشست ناصر قاسمینیا، سرپرست مدیریت توسعه گردشگری و میراثفرهنگی منطقه آزاد کیش ضمن اشاره به برپایی سلسله نشستهای ستاد سفر ویژه تعطیلات سال جدید گفت: با توجه به شرایط ویژه منطقه آزاد کیش یکی از مهمترین مسائل پیش رو بحث مدیریت حمل و نقل گردشگران است. تأمین خطوط هوایی مورد نیاز و فراهم آوردن بستر لازم برای ورود مسافرین با خودرو از طریق دریا، بخشی از رویکرد مورد نظر است. او همچنین به تأمین سوخت شناورها، ذخیره سوخت، آرد و غلات به عنوان بخش دیگری از الزامات مدیریت سفر در نوروز ۱۴۰۳ اشاره کرد.
مدیران مناطق آزاد در این جلسه چه گفتند و چه خواستند؟
ابراهیم رستم گورانی، مدیر منطقه آزاد قشم نیز با اشاره به ۱۸ پرواز رفت و برگشت به جزیره قشم گفت: تأمین سوخت مورد نیاز در ایام تعطیلات، اضافه کردن پمپ بنزین سیار، لایروبی اسکلههای ویژه استفاده لندیگراف در راستای ساماندهی ورود گردشگران احصا و در دستور کار قرار گرفته است.
وی به تلاش برای توزیع سفر گردشگران در کل منطقه آزاد قشم و برپایی کمپپارکها نیز بهعنوان یکی از راهکارهای مدیریت شایسته گردشگران ورودی به قشم در ایام تعطیلات نوروز ۱۴۰۳ اشاره کرد.
امیر هوشنگ بابامرادی، معاون گردشگری منطقه آزاد اروند نیز در این نشست به تدابیر اتخاذ شده در زمینه تسهیل سفر در ایام نوروز اشاره کرد و گفت: تردد روزانه ده هزار نفر از مرزشلمچه و ساماندهی ورود گردشگران در ایام پیک نوروز، استقرار پلیس راهور و مدیریت تردد خودروها از جمله سرفصلهای مدیریت گردشگری در ایام تعطیلات پیش رو است. او علاوه بر این نیاز به مدیریت یکپارچه ۱۱۰ اثر ثبت ملی در این منطقه را الزامی خواند.
فراهم آوردن امکان دسترسی به ساحل، تأمین اعتبارات مورد نیاز، تسهیل تردد ریلی، استفاده از قطار محلی در راستای افزایش ظرفیت ریلی نیز بخش دیگری از سخنان او بود.
همچنین بابامرادی تأمین مایحتاج مورد نیاز راهیان نور از مبدأ را نیز الزامی خواند.
محسن محمدزاده سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و گردشگری منطقه آزاد ارس نیز گفت: ما در سطح شمال غرب، در ایام نوروز سال گذشته مقصد اول سفر بودیم و عمده موضوعات ما با ستاد سفر استان به خوبی پیش میرود.
وی ساماندهی وضعیت جادههای مرزی از جمله جاده خداآفرین و جلفا، نیاز به اتخاذ تدابیر جهت کاهش تصادفات، تأمین بهداشت، درمان، خدمات اورژانس، رفع مشکلات آن تندهی و تأمین سوخت را الزامی و بر آن تاکید کرد.
علی مطهری معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری منطقه آزاد انزلی نیز گفت: منطقه آزاد انزلی به عنوان نزدیکترین مقصد به پایتخت از استقبال تعداد قابل توجهی از گردشگران در ایام نوروز مواجه است و تأمین نیازهای آنان از جمله آرد، نان، سوخت، تأمین نیازهای سلامتی و ایمنی در رأس امور مدیریتی قرار دارد.
سعیدریگی، سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و گردشگری منطقه آزاد چابهار نیز تأمین مشکل سوخت گردشگران در ایام نوروز را الزامی خواند و گفت: هر گونه نقص در خدمترسانی این موضوع مدیریت ارشد سفر را تحتتأثیر قرار میدهد.او همچنین نیاز به ارائه خدمات بین راهی، توجه ویژه به سواحل مکران، تأمین ظرفیت مورد نیاز خطوط هوایی، سرویس بهداشتی و زیرساختهای اسکان و زائرسراها را الزامی خواند مورد تاکید قرار داد.
در این جلسه نماینده سازمان هواپیمایی کشور، راه آهن، سازمان بنادر و دریانوردی، سازمان اورژانس کشور، پلیس راهور، هلالاحمر، فرودگاههای کشور، سازمان تعزیرات حکومتی با ارائه گزارش و آمادگیهای صورت گرفته برای ایام عید نکات و چالشهای مدنظر را مطرح کردند و هماهنگیهای بین بخشی بهمنظور رفع مشکلات انجام گرفت.
نظر شما